Elektrische auto private leasen? Dit kun je in 2022 verwachten

22 Feb 2022

Elektrische auto private leasen? Dit kun je in 2022 verwachten

Ze schieten als paddestoelen uit de grond; de laadpalen voor elektrische auto’s. Waar het rijden van een elektrische auto een paar jaar geleden enkel was weggelegd voor de bestuurder met een dikke portemonnee, zijn er vandaag de dag zelfs fabrikanten die enkel nog elektrische auto’s produceren. Het rijden in een elektrische auto is populair! Ben jij op zoek naar een private lease auto? Overweeg eens om een elektrische auto te leasen. 

Hoe zit dat fiscaal?

Al jarenlang stimuleert de overheid de aanschaf en lease van elektrische auto’s. En dit geldt niet alleen voor de zakelijke bestuurder. Ook voor de particuliere (private lease) rijder gelden voordelen. Je hoeft namelijk geen wegenbelasting te betalen als je een elektrische auto leaset, en je komt in aanmerking voor subsidies. 

Ga jij in 2022 een elektrische auto private leasen? Dan profiteer je van de zogeheten SEPP, wat staat voor Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Deze subsidie ontvang je bij een leasecontract van 48 of 60 maanden. Dit komt neer op een bedrag van €3.350,-. Lease jij een tweedehands elektrische auto? Dan bedraagt de SEPP €2.000,-. Het verlenen van de subsidie gaat rechtstreeks via de Rijksoverheid en vraag je eenvoudig aan met jouw private lease contract. De subsidie wordt direct aan jou uitgekeerd gedurende de looptijd van het contract. Lees hier meer over de subsidie op elektrische auto’s.

Belangrijke kanttekening hierbij is wel dat de subsidies elk jaar versoberd worden. De reden hiervoor is dat er zoveel elektrische auto’s verkocht worden dat er minder stimulans nodig is. 

De voordelen van elektrisch private lease

Private lease heeft een hoop voordelen. Zo rijd je altijd in een spiksplinternieuwe auto, zijn alle kosten -behalve voor brandstof- gedekt, heb je 24/7 pechhulp en krijg je meestal vervangend vervoer bij schade of diefstal. Ook het rijden van een elektrische auto heeft vele voordelen. We sommen er een aantal op:

  • Je rijdt comfortabel en relaxed, je hoeft namelijk niet te schakelen;
  • Profiteer van belastingvoordeel;
  • Je betaalt geen wegenbelasting;
  • Minder uitstoot en dus beter voor het milieu;
  • Geen brandstofkosten (en dat voel je écht in je portemonnee met de prijzen van tegenwoordig!).

Eigen is elektrisch leasen dus the best of both worlds! Dus, ben jij toe aan een nieuwe auto? Overweeg om te kiezen voor een elektrische private lease auto. 

Stel jouw elektrische auto naar wens samen

Wil je graag een nieuwe elektrische auto leasen en gebruik maken van de fiscale voordelen van elektrisch rijden? En wil je je geen zorgen maken over de investering, onverwachte onderhoudskosten en de restwaarde van de auto als je deze weer gaat verkopen? Steeds meer automerken komen met een elektrische auto op de markt, dus zeker weten dat er ook een geschikte auto voor jou tussen zit. Bedrijven zoals Lease’m hebben een zeer uitgebreid aanbod aan elektrische auto’s. Bovendien bieden zij de mogelijkheid om jouw elektrische droomauto zelf samen te stellen in de lease configurator.