De eerste passagiers reizen in een hyperloop-pod door een vacuümbuis

09 Nov 2020

De eerste passagiers reizen in een hyperloop-pod door een vacuümbuis

De eerste passagiers hebben met succes gereisd aan boord van een hyperloop - meer dan 160 km / u in een pod met magnetische levitatie die is ingesloten in een bijna vacuümbuis.

Josh Giegel, de chief technology officer en mede-oprichter en Sara Luchian, directeur Passenger Experience, legden slechts een derde van een mijl af op de Virgin Hyperloop One-testbaan, bekend als DevLoop, in de woestijn van Nevada net ten noorden van Las Vegas.

Ze bezetten een speciale tweezits pod, hoewel productievoertuigen gepland zijn voor maximaal 28 personen. De reis duurde slechts 15 seconden en bereikte 107 km / u.

De heer Giegel beschreef de ervaring als "een gigantische sprong in de richting van die ultieme droom, niet alleen voor mij, maar voor ons allemaal die op zoek zijn naar een maanfoto hier op aarde ”.

Mevrouw Luchian zei:" Wat is een betere manier om de toekomst te ontwerpen dan deze uit de eerste hand te ervaren? "

Jay Walder, de CEO van Virgin Hyperloop, zei: "Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik word gevraagd 'is hyperloop veilig?

" Met de passagierstests van vandaag hebben we deze vraag met succes beantwoord. "

Virgin Hyperloop getest meer dan 400 onbemande missies vóór de menselijke proef. De bereikte snelheid was een fractie van de 670 mph-doelstelling voor de technologie - sneller dan de kruissnelheid van straalvliegtuigen.

Het bedrijf streeft naar een verbinding tussen Abu Dhabi en Dubai in de VAE, en werkt eraan op een hyperloop die Mumbai en Pune in India met elkaar verbindt.

In 2018 legde Sir Richard Branson plannen uit voor een hyperloopnetwerk in heel Groot-Brittannië.

Na de proef in Nevada zei de oprichter van Virgin: “Met de succesvolle test van vandaag hebben we aangetoond dat deze geest van innovatie in feite de manier zal veranderen waarop mensen overal wonen, werken en reizen kom. ”

Een andere miljardair, Elon Musk, werkt aan een rivaliserend systeem. De oprichter van Tesla richtte The Boring Company op om "een ondergronds openbaar vervoerssysteem met hoge snelheid" te bouwen op basis van een netwerk van goedkope tunnels.

Het plan is om passagiers tot 240 km / u te vervoeren in autonome Tesla voertuigen onder en tussen steden.

Lees meer

Is hyperloop de toekomst van reizen?

Hyperloop bereikt nieuwe topsnelheid en explodeert vervolgens

Richard Branson zegt dat Groot-Brittannië een hyperloop van 700 km / u nodig heeft treinen