De passiviteit van Boris Johnson heeft me gedwongen reizen naar Wales te verbieden vanuit de Covid-hotspots in Engeland

19 Oct 2020

De passiviteit van Boris Johnson heeft me gedwongen reizen naar Wales te verbieden vanuit de Covid-hotspots in Engeland

Wales heeft sterke banden en banden met mensen van over de hele wereld, waarvan de sterkste voor de deur staan. Aangezien we opnieuw het aantal gevallen van coronavirus zien toenemen, moeten we helaas een aantal mensen vragen om op dit moment niet naar Wales te komen.

Deze week zullen we nieuwe regels introduceren die betekenen dat mensen die in coronavirus-hotspots in het VK wonen dat niet zullen doen. naar Wales kunnen reizen, zodat ze het virus niet met zich meebrengen.

____________________________________________________

Meer over coronavirus:

Download de Microsoft News-app voor volledige berichtgeving over de crisis

Uitleg over de nieuwste sociale regels voor alle drie de niveaus (Mirror)

'PM neemt Covid niet meer serieus' (The Independent )

____________________________________________________

Ik wil duidelijk zijn: deze voorschriften creëren geen nieuwe grens tussen Wales en de rest van het VK waar dat er voorheen niet was. Dit is geen verbod voor mensen om Wales binnen te komen. Dit zijn niet de acties van een nationalistische Welshe regering die haar onafhankelijkheid van het VK beweert. En dit is niet het resultaat van een of ander anti-Engels sentiment.

Deze regelgeving is een onvermijdelijk gevolg van de weigering van de premier om op te treden om mensen in Engeland en andere delen van het VK te beschermen tegen het coronavirus.

In Wales hebben we vroegtijdig actie ondernomen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt van gebieden waar het virus hoog is naar gebieden waar het laag is. Grote delen van Wales vallen onder lokale beperkingen omdat het virus zich snel verspreidt - we ondernemen actie als het percentage stijgt tot boven de 50 gevallen per 100.000 mensen. Mensen die in deze delen wonen, kunnen zonder een redelijk excuus, zoals voor werk of onderwijs, niet buiten hun lokale gezondheidszone reizen - meestal hun provinciegrenzen.

Deze lokale regels, inclusief reizen beperkingen, hebben geholpen voorkomen dat het virus naar andere delen van het land wordt geëxporteerd; maar mensen hebben naar Wales kunnen reizen, ook vanuit andere hotspotgebieden in het VK.

Al wekenlang vraag ik de premier om ons voorbeeld te volgen en verplichte reisbeperkingen in te voeren in de gebieden van Engeland waar infectiepercentages hoog zijn. Ik heb hem gevraagd reizen toe te voegen aan de lijst met lokale lockdown-maatregelen, omdat we weten dat coronavirus een sociale ziekte is. Waar mensen ook gaan, het virus gaat ook graag; waar mensen zich vermengen en samenkomen, doet het virus dat ook.

Galerij: uitbraak van coronavirus (Covid-19) over de hele wereld (Photo Services)

In plaats daarvan koos de premier ervoor om niet-afdwingbare adviesrichtlijnen in te voeren - wat niet zal verhinderen dat het coronavirus reist van gebieden met de hoogste prevalentie naar gebieden met lagere tarieven, of dat nu in Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland is. Het nalaten van de premier betekende dat ik weinig keus had dan op te treden voor Wales. En ik zal er alles aan doen om de mensen in Wales te beschermen.

Het nalaten van de premier doet meer dan mensen blootstellen aan het coronavirus, waardoor de gezondheid van de mensen in gevaar komt. Zijn voortdurende weigering om de angsten en zorgen van mensen uit verschillende delen van het land te erkennen, ondermijnt in de ogen van veel mensen de argumenten voor het VK verder.

Wales heeft echte expertise in de genomische analyse van het virus dat Covid veroorzaakt. -19. Dankzij het werk van onze specialisten bij het sequencen van meer dan 7.500 kopieën van het virale genoom - onderdeel van een Brits consortium dat sinds het begin van de pandemie meer dan 50.000 kopieën heeft gesequenced - leren we hoe we interventies kunnen richten waar ze zullen zijn het grootste effect op het virus.

De genomics-gegevens maken duidelijk dat de manier waarop het virus momenteel circuleert in Wales anders is dan bij het begin van de pandemie, in maart en april. De gegevens suggereren ook dat sinds de versoepeling van de lockdown-regels, we in de zomer een toename van het aantal gevallen hebben gezien - wat deels veroorzaakt kan worden door mensen die uit andere delen van het VK en het buitenland kwamen als gevolg van zomervakanties.

Het introduceren van beperkingen op de vrijheden van mensen is nooit gemakkelijk. In de loop van deze pandemie heeft de regering van Wales altijd gehandeld om de gezondheid van mensen te beschermen, op basis van het medische en wetenschappelijke bewijs dat we hebben ontvangen. Door dit te doen, moesten we ingrijpen in het leven van mensen op een manier die we aan het begin van het jaar onvoorstelbaar hadden geacht.

Elke keer dat we om nieuwe beperkingen in te voeren - en deze laatste reisbeperkingen zullen niet anders zijn - hebben we dit zorgvuldig gedaan, ervoor gezorgd dat ze in verhouding staan ​​tot het gezondheidsrisico en zo kort mogelijk van kracht zijn.

Dit zijn moeilijke beslissingen te nemen, en hadden beter in het hele VK kunnen worden genomen. Maar ons vermogen om als vier landen samen te werken om op deze allesverslindende crisis te reageren, wordt belemmerd door de vacature in het hart van de Britse regering.

• Mark Drakeford is de eerste minister van Wales

Blijf alert om de verspreiding van het coronavirus te stoppen - hier is de nieuwste overheidsrichtlijn. Als u denkt dat u het virus heeft, ga dan niet naar de huisarts of het ziekenhuis, maar blijf binnen en laat u online adviseren. Bel NHS 111 alleen als u uw symptomen thuis niet aankunt; uw toestand wordt erger; of uw symptomen worden na zeven dagen niet beter. In delen van Wales waar 111 niet beschikbaar is, bel NHS Direct op 0845 46 47. In Schotland wordt iedereen met symptomen geadviseerd om zichzelf zeven dagen te isoleren. Bel in Noord-Ierland uw huisarts.