Gelukkigste seizoen - 26-11-20

26 Nov 2020

Gelukkigste seizoen - 26-11-20

Het had eerder moeten gebeuren dan 2020, maar Happiest Season, de eerste kerstromcom van hetzelfde geslacht geproduceerd door een grote filmstudio, is eindelijk gearriveerd. Beter laat dan nooit!

De feestelijke film, geregisseerd en mede geschreven door actrice Clea DuVall op basis van haar eigen ervaringen, met Kristen Stewart als Abby en Mackenzie Davis als haar vriendin Harper, die haar uitnodigt voor het gezin. huis voor de eerste keer op vakantie. Het ontmoeten van de ouders lijkt een enorme en opwindende stap in hun relatie, maar de illusie wordt verbrijzeld op de rit naar huis wanneer Harper de bom laat vallen dat ze nog steeds in de kast ligt en dat ze ze nodig heeft om hetero kamergenoten te spelen tijdens het vijfdaagse bezoek.

Kerstfilms worden lange tijd gedomineerd door blanke karakters, dus Happiest Season is een historisch, cruciaal moment voor representatie. En, nog beter, het is een traditionele, conventionele romcom die alle kenmerken heeft van 'ontmoet de ouders' en 'naar huis gaan voor de vakantie'-films - maar het is toevallig een lesbisch stel in de hoofdrol.

Gelukkigste Het seizoen is goed geschreven, er zijn geweldige personages en relaties, en de cast van het ensemble is geweldig. Het was altijd vermakelijk en amusant, maar het had meer lachwekkend grappig kunnen zijn, en het lijdt aan het chronische romcom-probleem van voorspelbaar zijn. Het is aan het einde ook een beetje te netjes vastgebonden, maar je kunt het je dat allemaal vergeven, want het geeft je tegelijkertijd dat warme, donzige, feestelijke gevoel.

De cast is de grootste kracht van de film. Stewart heeft nog niet eerder in een komedie gezeten en is niet degene die de lach hier brengt, maar ze heeft het meest sympathieke karakter en ze voegt veel warmte en hart toe aan de rol en heeft een overtuigende chemie met Davis.

Ze worden echter overtroffen door de ondersteunende cast. Schitt's Creek-ster Dan Levy is fantastisch als Abby's beste homo-vriend John. Hij heeft de leukste lijnweergave en krijgt daarom de meeste lacht, plus het meest ontroerende moment van de film, een lange monoloog over coming-out die de meeste kijkers zal raken, vooral in de LGBTQ-gemeenschap. Een andere geprezen ster is Mary Holland, die samen met DuVall de film schreef. Ze schittert als de rare excentrieke Jane, die gewoon opgemerkt wil worden als het middelste kind dat constant over het hoofd wordt gezien.

De met sterren bezaaide ensemble-cast wordt afgerond door Alison Brie als de bitchy zus Sloane, Aubrey Plaza als Harper's huisvriend Riley, en Mary Steenburgen en Victor Garber als Harper's ouders.

Happiest Season is niet perfect, maar het geeft kijkers precies wat ze zouden willen van een feestelijke romcom dit jaar. Het is een absoluut genot!