Kazachse functionarissen roepen op om het Borat-vervolg van Sacha Baron Cohen te diskwalificeren voor Oscars

17 Nov 2020

Kazachse functionarissen roepen op om het Borat-vervolg van Sacha Baron Cohen te diskwalificeren voor Oscars

Kazachse functionarissen hebben opgeroepen tot diskwalificatie van het Borat-vervolg van Sacha Baron Cohen voor het komende prijsseizoen.

De Britse komiek hernam zijn rol als de fictieve Kazachse verslaggever voor Borat Subsequent Moviefilm, zijn volgeling -tot zijn enorm succesvolle komedie uit 2006. Het debuteerde eind oktober op Amazon Prime Video en kreeg veel lovende kritieken.

De Kazachse American Association heeft de film echter veroordeeld en heeft de Oscars, de Golden Globes, de Directors Guild of America Awards en de BAFTA Awards opgeroepen om het vervolg te diskwalificeren voor deelname, aldus Variety.

De Hollywood Film Academy en de Council on American-Islamic Relations hebben ook samen de brief ondertekend, waarin wordt beweerd dat Baron Cohen "Kazachstan heeft uitgebuit door onze etnische identiteit te kapen, ons wit te wassen door ons af te schilderen als Oost-Europeanen. en het aanzetten tot intimidatie van Kazachstaanse mensen over de hele wereld. "

Ze beschuldigden de Borat-franchise van het aanmoedigen van" seksuele en fysieke intimidatie "van de bevolking van Kazachstan en drongen erop aan dat Baron Cohen een fictieve natie had kunnen creƫren voor zijn film, in plaats van Kazachstan te gebruiken.

De Kazachse American Association voegde eraan toe dat het vervolg de Kazachse cultuur bespot en ze afschildert als "vrouwonvriendelijk, incestueus, antisemitisch en barbaars".

Volgens redacteuren bij Variety, Borat Subsequent Moviefilm wordt beschouwd als een sterke mededinger voor het prijsseizoen, met critici die voorspellen dat het vervolg een nominatie voor Best Adapted Screenplay zou kunnen krijgen bij de Oscars - zoals Borat deed in 2007 - en ook acteerknobbels voor Baron Cohen en zijn co-ster Maria Bakalova.