Lynne Ramsay gaat de Stephen King-bewerking The Girl Who Loved Tom Gordon regisseren

17 Nov 2020

Lynne Ramsay gaat de Stephen King-bewerking The Girl Who Loved Tom Gordon regisseren

Lynne Ramsay zal de Stephen King-bewerking 'The Girl Who Loved Tom Gordon' regisseren.

De 50-jarige filmmaker is verbonden aan het roer van de horrorfilm, gebaseerd op King's gelijknamige roman uit 1999.

De plot draait om een ​​jong meisje genaamd Trisha McFarland dat verdwaalt tijdens het wandelen met haar moeder en broer in het bos.

Negen jaar oud en bang in het donker, strompelt ze dagenlang door het bos en dwaalt steeds verder van de beschaving af, zelfs als ze haar weg terug naar huis probeert te vinden.

Terwijl ze loopt, zorgt uitdroging, honger en uitputting ervoor dat ze hallucineert, waardoor ze met haar idool praat - een honkbalspeler genaamd Tom Gordon. Maar ze begint ook te geloven dat ze wordt achtervolgd door een bovennatuurlijk beest, en al snel wordt haar beproeving een test van zowel haar gezond verstand als haar vermogen om voor haar leven te vechten.

Christine Romero, de voormalige echtgenote van wijlen horrorregisseur George A. Romero, produceert samen met Roy Lee van Vertigo Films.

Christy Hall heeft het script samen met Ramsay geschreven en de film zal naar verwachting volgend jaar beginnen met filmen.

Lynne is niet de enige regisseur die King naar het grote scherm brengt, want Mike Flanagan gaat 'Revival' leiden - zijn derde filmversie van een verhaal van de iconische auteur na 'Gerald's Game' en 'Doctor Sleep '. Flanagan heeft beweerd dat het project "meedogenloos duister en cynisch" zal zijn.

Hij zei: "Wat ik er zo leuk aan vind, is dat het een terugkeer is naar kosmische horror, wat ik zo leuk vind.

" Het is meedogenloos donker en cynisch en ik geniet ervan verdomme daar uit. Ik denk dat veel van King's werk ook zo is, er schuilt een veiligheid in de sentimentele benadering van veel van die verhalen, en dit is gewoon somber en gemeen en daar vind ik het leuk om. Ik heb een film niet op die manier kunnen beëindigen sinds 'Absentia', misschien? Misschien 'Ouija'? "