Marion Reneau van UFC Fight Night 184: 'Het is mijn verantwoordelijkheid' om Macy Chiasson definitief te verslaan

31 Jan 2021

Marion Reneau van UFC Fight Night 184: 'Het is mijn verantwoordelijkheid' om Macy Chiasson definitief te verslaan

Marion Reneau weet dat ze meer aanvallend moet doen als ze weer op de winnende baan wil komen tegen Macy Chiasson tijdens UFC Fight Night 184.

Het is een zware run geweest voor Reneau (9 -6-1 MMA, 5-5-1 UFC) in de afgelopen jaren. Ze heeft sinds februari 2018 niet meer de voldoening van de overwinning gevoeld en verloor drie opeenvolgende periodes in de bantamgewichtafdeling voor vrouwen.

Ze krijgt de kans om het volgende zaterdag om te draaien tijdens UFC Fight Night 184, wanneer ze ontmoet Chiasson (6-1 MMA, 4-1 UFC) in een wedstrijd van 135 pond bij UFC Apex in Las Vegas. De hele kaart is ingesteld om te streamen op ESPN +.

Alle verliezen in haar huidige droogte - en haar carrière in het algemeen - zijn op de scorekaarten van de juryleden gekomen. Ze zei dat het vrij duidelijk is wat er moet gebeuren om dat om te keren.

"Proberen aanvallend agressiever te zijn om de klus te klaren, want als je een keer hebt gemerkt dat het een beslissing is, is het niet 'Het ging niet in mijn voordeel,' zei Reneau tegen MMA Junkie Radio. "Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ik niet alleen de beslissing krijg, maar ook de finish als ik kan."

Reneau weet dat ze de eigenschappen bezit dat ze moeilijk weg te stoppen is. Niemand heeft haar in de verte kunnen tegenhouden, maar taaiheid is niet iets waarop ze wil vertrouwen, want er zijn enkele vage momenten geweest.

"Er zijn een paar gevallen geweest, en dat is niet het geval werd betrapt omdat ik de video opnieuw heb bekeken en niemand het heeft opgemerkt, ”zei Reneau. “Maar er zijn een paar gevallen (tegen Alexis Davis en Yana Kunitskaya) waarin ik werd geraakt met een hete en niemand kon zien dat ik werd geraakt met een hete. Ik heb een hete gevoeld. Dat heb ik echt, en ik hou niet van dat gevoel, dus ik doe mijn best om defensief te zijn. ”

Er is echter niet veel ruimte voor fouten in het gevecht met Chiasson. Zelfs in een dunnere gewichtsklasse zoals het bantamgewicht van vrouwen, is vier opeenvolgende nederlagen geen scenario dat iemand zou willen hebben, en vooral niet als je de oudste vechter in de divisie bent.

De 43-jarige Reneau heeft er echter vertrouwen in dat ze in staat is om te rebounden, en ze concentreert zich op wat ze moet doen om haar hand op te steken in plaats van zich bezig te houden met Chiasson.

"Ik ga niet weg van de laatste video ( van haar vorige gevecht), ”zei Reneau. "Het is gewoon:" Dit is wat ik ga doen. "Kan ze me tegenhouden?"

Bekijk de onderstaande video om het volledige interview met Reneau te horen.

MEER:

Champ Kamaru Usman legt uit waarom 'die chip nog steeds zwaar op mijn schouder ligt' voorafgaand aan UFC 258

Video: Egyptische Olympische worstelaar Mahmoud Sebie vermorzelt tegenstander in MMA-debuut

KSW 58-resultaten : Daniel Torres claimt vedergewicht titel met eerste ronde overstuur van Salahdine Parnasse

Video: GLORY kickbokser komt uit de ring met vliegende knie, wordt kort daarna uitgeschakeld

KSW 58-video: Shamil Musaev begint vechtpartij met post-win slam op Uros Jurisic