Mercedes-AMG laat CLS53 in 2022 van de Amerikaanse markt vallen

07 Apr 2021

Mercedes-AMG laat CLS53 in 2022 van de Amerikaanse markt vallen

De Mercedes CLS-Klasse ondergaat een kneepje en een plooi voor 2022, waarbij de updates van het model zich uitstrekken tot zowel de Benz-badged CLS450 als de AMG-crested CLS53. Helaas zal de laatste zijn weg naar de Verenigde Staten niet vinden. Nou ja, in ieder geval voor 2022, volgens een woordvoerder van Mercedes.

Het lijkt erop dat de prestatiegerichte CLS-Klasse-variant op een later tijdstip naar onze kusten kan terugkeren. Dat gezegd hebbende, vermoeden we dat Mercedes-AMG de huidige generatie CLS53 op de Amerikaanse markt zou kunnen verlaten, gezien de precaire positie van de auto tussen de mechanisch vergelijkbare Mercedes-AMG E53 sedan en Mercedes-AMG GT53 4-deurs, die beide dezelfde 429- pk zescilinder "mild-hybride" aandrijflijn als de CLS53.

Hoewel de swoopy styling van de CLS-Klasse hem aantoonbaar onderscheidt van de meer traditionele looks van de MotorTrend Car of the Year-winnende E-Klasse, is de laaghangende sedan ... ehm vierdeurs coupé ... voorheen unieke positie in de Mercedes-line-up is niet meer. In plaats daarvan deelt hij deze ruimte met de al even slinkse GT 4-deurs. Als een AMG-achtige - middelgrote - vierdeursmodel met coupéachtige vormgeving is wat een Mercedes-consument zoekt, dan zou de GT 4-deurs hieraan moeten voldoen. Wil je dezelfde sfeer, zonder AMG's speciale saus? Dan zal de Mercedes-Benz CLS450 zeker sussen.

Mercedes kan nog steeds besluiten dat er genoeg kopers in de VS zijn die schreeuwen om een ​​CLS53 en het model op een later tijdstip terugbrengen naar Amerika. Als dit gebeurt, kunnen consumenten uitkijken naar een CLS53 met herziene exterieurafwerkingen, inclusief de goedkeuring van AMG's nu alomtegenwoordige Panamericana-grilleontwerp. Mechanisch moeten de zaken echter hetzelfde blijven, waarbij de auto dezelfde aandrijflijn behoudt als nu, inclusief de automatische transmissie met negen versnellingen en de vierwielaandrijving.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat Amerikaanse consumenten erover denken om een ​​nieuwe CLS53 te kopen, maar beter een 2021-model kunnen kopen terwijl het nog beschikbaar is, aangezien het lang kan duren voordat Mercedes-AMG het model in de VS aanbiedt. opnieuw - of helemaal niet.