Nissany deelt Williams F1 Abu Dhabi-test met Aitken, plus Bahrein FP1

17 Nov 2020

Nissany deelt Williams F1 Abu Dhabi-test met Aitken, plus Bahrein FP1

Williams Formule 1-tester Roy Nissany krijgt nog een FP1-optreden tijdens de Grand Prix van Bahrein, voordat hij de reserve Jack Aitken vervoegt in de post-season Abu Dhabi-test.

Nissany heeft al gereden. vrije trainingen voor Williams in Spanje en Italië dit seizoen als onderdeel van een deal die hij met het team overeenkwam voorafgaand aan de campagne.

Zijn derde optreden voor het team is volgende week tijdens de GP van Bahrein, met zijn finale run klaar voor de eendaagse rookietest na het seizoen die de F1 in Abu Dhabi houdt.

Hoewel niet alle teams naar verwachting in Abu Dhabi zullen rijden, heeft McLaren al aangekondigd dat het de test zou overslaan, Williams heeft zich ertoe verbonden beide jonge coureurs een uitstapje te bezorgen.

Ze krijgen elk één auto voor de test, wat de laatste kans voor F1-teams zal zijn om te rijden voordat het pre-season testprogramma van 2021 van start gaat.

Nissany en Aitken voldoen allebei aan de criteria dat ze aan minder dan twee Grand Prix moeten hebben deelgenomen om in de e test.

Beide coureurs zeiden dat ze verheugd waren om voor het einde van het jaar weer voor Williams te rijden.

Aitken zei: "Of Ik ben natuurlijk heel blij dat ik terug kan stappen in de FW43 in Abu Dhabi.

"Na mijn FP1-uitje met het team eerder dit jaar, zal ik proberen voort te bouwen op mijn ervaring met de team en krijg een paar altijd welkome ronden onder mijn riem.

"Hoewel we niet te veel kunnen testen met de manier waarop het programma is ingesteld, zijn er altijd dingen te leren, en dat zal ook zo zijn. een geweldige manier om het seizoen af ​​te sluiten. "

Nissany voegde toe:" De Abu Dhabi-test is weer een geweldige kans voor mij om mijn band met de auto te ontwikkelen.

"In tegenstelling tot een FP1, de test geeft ons veel meer tijd en kilometers om de auto en mijn rijgedrag te finetunen en op elkaar af te stemmen. "

De rookie-test in Abu Dhabi heeft de eerdere bandentest vervangen, waarbij teams de kans hadden om probeer de verbindingen en constructies van het volgende seizoen uit voor de eerste keer.

De overstap naar alleen jonge coureurs laten rennen heeft voor enige intriges gezorgd, aangezien Renault eerder dit jaar had aangedrongen om toestemming te krijgen om tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso te mogen doe mee aan de test. Zo'n zet kreeg tegenstand van rivaliserende teams.