Ocon: Werken met het Renault F1-team is nu het beste wat het ooit is geweest

29 Oct 2020

Ocon: Werken met het Renault F1-team is nu het beste wat het ooit is geweest

Esteban Ocon zegt dat de Portugese Grand Prix het beste weekend was dat hij heeft gehad met zijn Renault Formule 1-team, zelfs als de prestaties op het circuit niet zo sterk waren.

De downforce vereist en Door het glibberige baanoppervlak stond Renault vorig weekend een beetje op de achterbank tegen rivalen Racing Point en McLaren, waarbij Ocon op de achtste plaats eindigde.

Maar hoewel het resultaat niet zo goed was als het team had gewild, Ocon zegt dat de manier waarop hij en zijn team met elkaar omgingen, wees op een grote stap voorwaarts.

"Ik weet niet zeker of Portugal mijn beste weekend was, maar ik zou zeggen dat het de beste samenwerking was die we hadden," legde de Fransman uit.

"Laat me je een eenvoudig voorbeeld geven. Soms in de race dacht ik erover om wat informatie te hebben, en tien seconden later kreeg ik de informatie zonder erom te vragen.

"Dus dat is zover gekomen dat we veel verbeteringen zien, en we werken veel beter. Ik heb het gevoel dat de opbouw ook sterker is geweest.

"Dus, ja, in termen van een algemeen weekend, zelfs als onze prestatie niet zo goed was als we hadden gehoopt, denk ik zeker dat het is geweest sterker. "

Ocon is open geweest dat het enige tijd heeft geduurd voordat hij en Renault met elkaar op de hoogte waren sinds hij aan het begin van het seizoen terugkeerde naar de F1.

Maar recente kwalificatieprestaties tegen teamgenoot Daniel Ricciardo, plus een voorsprong op hem in Portimao, hebben hem aangemoedigd.

"Ik ben dichter bij Daniel gekomen", zei hij. "Het laat zien dat we beter werken, en we komen dichter bij waar ik denk dat ik zou moeten zijn. Dat is goed en het is een goed teken voor de rest van het seizoen.

" Het kostte me wat tijd. meer tijd om ons in het team te vestigen en te werken op een manier waarop we elkaar kunnen begrijpen. De laatste tijd werkte het goed, dus ik denk dat we zo door moeten gaan. "

Ocon's recente toename in vorm komt terwijl hij zich voorbereidt op de uitdagingen om volgend jaar Fernando Alonso als zijn nieuwe teamgenoot aan te nemen.

PLUS: hoe binge-watching Ocon helpt om zich voor te bereiden op de terugkeer van Alonso

Hij is opgewonden door de uitdaging en ziet in de resterende races dit jaar kansen om verdere winsten te boeken die hem zullen helpen in 2021.

"Het is een lang proces", zei hij. "Na een jaar afwezig te zijn geweest en weer terug te zijn bij een nieuw team, moet je nog veel leren en eraan beginnen. En het was ook het leren van de auto, wat heel anders is dan ik vroeger gewend ben.

"Het komt er. We komen dichterbij, dus dat is een heel goede zaak. Er zijn duidelijk een paar nog meer races te gaan en mijn persoonlijke doel is om nog dichterbij te komen. En natuurlijk wil ik die kansen gebruiken om me zo goed mogelijk voor te bereiden op volgend jaar. "