Ogier: "Alles is nog steeds mogelijk" tijdens de WRC-titeljacht

08 Oct 2020

Ogier:

Toyota-coureur Sebastien Ogier zegt dat hij dit seizoen de zevende World Rally Championship-titel niet heeft opgegeven, ondanks een kostbare pensionering tijdens de Rally van Turkije vorige maand.

Ogier verloor zijn voorsprong in de rijdersstand tegen Toyota-teamgenoot Elfyn Evans toen zijn Yaris WRC werd getroffen door een terminale motorstoring in de voorlaatste etappe van het Turkse evenement, nadat hij eerder problemen had gehad toen zijn auto van vier- naar tweewielaandrijving zakte op de tweede dag van het evenement.

Het betekent dat Ogier de Rally Italië van dit weekend ingaat met een achterstand van 18 punten op Evans met nog slechts twee ronden van het ingekorte seizoen te gaan - met de Ypres Rally medio november als afsluiting van de campagne. .

De Fransman houdt echter vol dat alles nog voor het oprapen ligt, tenzij de serie verder wordt beïnvloed door het coronavirus.

"We bevinden ons in een situatie waarin we niet veel weten over de toekomst - alles is onzeker, "zei Ogier.

" Maar als we de twee bijeenkomsten houden zoals ze zijn tot nu toe gepland, dan zijn er nog 60 punten te vangen, dus alles is nog mogelijk, en zolang er een wiskundige kans is [om te winnen], zullen we blijven vechten. "

Ogier gelooft dat hij alles doet wat van hem wordt verlangd om een ​​zevende WRC-kroon te winnen.

"Ik denk dat we tot nu toe het werk doen - we hebben dit seizoen geen echte grote fout gemaakt, en we doen absoluut wat we moeten doen om in de strijd te blijven voor de titel, "zei de 36-jarige.

" Ik denk dat we in Turkije een goede snelheid hadden en deden wat we moesten doen doen om daar te vertrekken met zeer goede punten voor het kampioenschap, maar het is niet gelukt.

"Motivatie is absoluut geen probleem - het is natuurlijk een parameter die door de jaren heen evolueert, en het is niet de hetzelfde als je vecht voor de eerste titel en als je vecht voor de zevende, maar ik heb geen probleem met motivatie. "

Regerend WRC-kampioen Ott Tanak en de derde Toyota van Kalle Rovanpera zijn allebei negen po staat achter Ogier in het klassement, terwijl Tanak's Hyundai-teamgenoot Thierry Neuville nog eens vijf punten terug staat op de vijfde plaats op weg naar de Italiaanse wedstrijd.