Quartararo: MotoGP-titeldruk ligt op fabrieksrijders, niet op mij

19 Oct 2020

Quartararo: MotoGP-titeldruk ligt op fabrieksrijders, niet op mij

Fabio Quartararo van Petronas SRT zegt dat de druk in de MotoGP-titelrace van 2020 "niet echt op mij ligt" en voelt dat het meer op zijn rivalen van het fabrieksteam ligt.

Quartararo behaalde zijn slechtste MotoGP-finish op zondag tijdens de Grand Prix van Aragon, toen een probleem met een "uit de hand gelopen" bandenspanning in zijn middelste voorband hem naar de 18e daalde.

Met Suzuki's Joan Mir derde, Quartararo heeft opnieuw de leiding in het kampioenschap verloren en staat nu zes punten achter op de Spanjaard, terwijl de vier beste rijders, die teruggaan tot Maverick Vinales en Andrea Dovizioso, nu slechts 15 punten hebben.

Quartararo leidde het kampioenschap met 10 punten voorsprong op de ronde in Aragon en houdt vol dat zijn "rampendag" hem niet onder druk heeft gezet in de titelrace als "Ik zit niet in een fabrieksteam".

"Natuurlijk ben ik erg blij dat [Alex] Rins won, [Danilo] Petrucci in Le Mans", antwoordde hij zondag toen hem werd gevraagd of het winnen van races door titelverdedigers een verademing voor hem was. "Maar wat uiteindelijk belangrijk is, zijn onze eigen resultaten.

" Vandaag was een rampdag, het spijt me te moeten zeggen, maar dit zou nog erger zijn geweest als Mir had gewonnen, Maverick tweede, Dovi derde .

"Maar in onze negatieve zin moeten we nadenken over het kleine positieve en het positieve dat we vandaag hadden was dat zowel Alex [Rins and Marquez] eindigde voor Joan.

" Maar uiteindelijk ligt de druk niet echt op mij.

"Ik leidde het kampioenschap, maar het team werd vorig jaar geboren, het is mijn tweede jaar en ik zit niet in het fabrieksteam. aan het einde ligt de druk op de fabrieksrijders.

"Dus ik voel me goed. Gewoon een zware race met een technisch probleem, maar ik voel me oké. Het had erger kunnen zijn. "

Dovizioso, die zevende werd in Aragon, gelooft dat de Suzuki-rijders moeilijk te verslaan zullen zijn in de laatste races, terwijl Mir volhoudt dat het hem niet uitmaakt hoe het kampioenschap eruitziet. evenveel als andere rijders in deze etappe.

Op de vraag wat de Suzuki het beter doet in Aragon dan de Yamaha, legde Quartararo uit: "Voor mij, de Suzuki, is de consistentie van de band veel beter dan wij. en we hebben een beetje meer in de eerste ronden.

"Voor de kwalificatie hebben we een goede ronde, maar Alex Rins was zo snel [in de race] en hij won.

"Ze hebben vandaag eerste grip gevonden voor de eerste ronde en ze zijn erg snel.

" Dit is waarom ze dit soort resultaten behalen: Podium, podium, podium, dus het lijkt erop dat ze een goede tijd. "