Quartararo: MotoGP-titelgevecht met ex-Moto3-teamgenoot Mir een "cool verhaal"

09 Oct 2020

Quartararo: MotoGP-titelgevecht met ex-Moto3-teamgenoot Mir een

Fabio Quartararo vindt het feit dat hij nu vecht tegen ex-Moto3-teamgenoot Joan Mir voor de MotoGP-wereldtitel een "cool verhaal".

Quartararo en Mir deelden de Leopard-garage in Moto3 in 2016, het volledige seizoendebuut van laatstgenoemde in het wereldkampioenschap.

Terwijl Mir dat jaar zijn eerste overwinning zou scoren en domineerde in 2017 om de wereldtitel veilig te stellen, Quartararo worstelde voor vorm en zou niet bijdragen aan zijn dubbele podiumwinning vanaf 2015 totdat hij de 2018 Moto2 Catalan Grand Prix won.

Nu zijn beide gedeeld door acht punten aan de top van het MotoGP-klassement nadat Petronas SRT-rijder Quartararo vorige maand Suzuki's Mir in de Catalaanse GP naar huis leidde.

"Zeker, we bevinden ons nu in een veel betere positie, want dat jaar was voor mij een totaal ramp, "zei Quartararo toen hem werd gevraagd hoe het voelde om met zijn voormalige Moto3-teamgenoot te vechten voor de ereklasse.

" Het is dus geweldig dat we onze relatie sindsdien behouden en nu zijn we dat ook. 1-2 in het kampioenschap.

"Vorig jaar waren we rookies en nu zijn we daar om te vechten voor het kampioenschap, dus ik vind het een gaaf verhaal."

Mir herhaalde dat gevoel en zei dat het "fijn" is dat beide momenteel de leidende hoofdrolspelers zijn in de MotoGP met nog maar zes ronden te gaan.

"Het is zo leuk", voegde Mir eraan toe. "Ik herinner me dat jaar nog heel goed, want het was niet gemakkelijk aan het begin van het jaar.

" Het was mijn eerste jaar op het wereldkampioenschap en we hebben allebei veel moeite gehad gedurende de helft van het seizoen. Daarna ging het wat beter en op het einde was mijn seizoen niet slecht voor de eerste.

"Maar het is leuk dat we nu allebei vechten voor het kampioenschap en ik ben erg blij."

Quartararo heeft drie races gewonnen in 2020 terwijl Mir zijn eerste overwinning, maar heeft sinds augustus meer punten gescoord dan welke andere rijder dan ook, met 89 punten op vier podia en een vierde plaats in de reeks races tussen Oostenrijk en Cataloniƫ.

Zowel Quartararo als Mir kregen in 2016 gezelschap van Andrea Locatelli in Leopard, waarbij de Italiaan dit jaar het Wereldkampioenschap Supersport domineerde met tot dusver 11 overwinningen op een Yamaha om de titel te claimen.