Ricciardo onthult tattoo-details na het winnen van een F1-podiumweddenschap

12 Oct 2020

Ricciardo onthult tattoo-details na het winnen van een F1-podiumweddenschap

Daniel Ricciardo zegt dat zijn Renault-teambaas Cyril Abiteboul een tatoeage met een Duits thema zal krijgen, nadat hij zijn Formule 1-podiumweddenschap heeft gewonnen tijdens de Grand Prix van de Eifel.

De Australiër had een wed met Abiteboul eerder dit jaar dat als hij erin zou slagen dit seizoen op het podium voor Renault te eindigen, ze bijpassende tatoeages zullen krijgen.

Als onderdeel van de deal kan Abiteboul de maat van de tatoeage kiezen en waar het naartoe gaat, terwijl Ricciardo het enige te zeggen krijgt over het ontwerp.

Nadat hij zondag op de derde plaats eindigde op de Nurburgring, zei Ricciardo dat hij nu iets zou doen dat verband houdt met waar ze samen het eerste podium bereikten.

“Het is echt. Het gaat gebeuren, ”zei Ricciardo. "We zullen nu even moeten nadenken, maar waarschijnlijk zal het iets met mij te maken hebben, maar ik denk met een Duits tintje.

" Dit is duidelijk de plek waar we het gedaan hebben. Een klein puntje van de hoed voor iets traditioneels in Duitsland. ”

Lees ook:

  • Eifel GP: Hamilton evenaart Schumacher's overwinningsrecord

Ricciardo's podiumplaats is Renault's eerste sinds het terugkeerde naar de F1 als fabrieksteam in 2016.

Het maakt ook een einde aan een lange podiumdroogte voor Ricciardo, die teruggaat tot zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Monaco van 2018.

Terwijl hij daarna de festiviteiten deelde met zijn team in parc ferme, zei Ricciardo dat de finish in de top drie aanvoelde als een geheel nieuwe ervaring.

“Ja , het is een tijdje geleden, ”zei hij. “En eigenlijk, om eerlijk te zijn, voelt het weer als het eerste podium. Ik denk dat het twee en een half jaar geleden is of zoiets, en ja, het gevoel, het is echt fijn, het is fris.

"Ik ben zo, zo blij en natuurlijk om iedereen ook te zien: we hebben allen hebben hier lang op gewacht. Dus ja, ik denk dat iedereen ervan zal genieten. ”

Ricciardo's podiumfinish heeft de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap afgesloten, dat fel wordt betwist tussen de Franse autofabrikant McLaren en Racing Point.

Na een zware middag voor McLaren staat Racing Point nu derde met 120 punten, McLaren met 116 en Renault slechts twee punten verder.