Ryanair verwerpt de ‘idiote’ quarantainebeperkingen van het vliegtuigpersoneel en annuleert alle vluchten naar Denemarken

08 Nov 2020

Ryanair verwerpt de ‘idiote’ quarantainebeperkingen van het vliegtuigpersoneel en annuleert alle vluchten naar Denemarken

Europa's grootste budgetmaatschappij heeft het plotselinge verbod op reizen vanuit Denemarken in het VK veroordeeld.

De transportsecretaris, Grant Shapps, heeft het eerste regelrechte verbod van het VK op aankomsten uit welk land dan ook sinds het coronavirus aangekondigd. pandemie begon.

De verhuizing werd veroorzaakt door de vrees voor overdracht van een mutatie van het virus van nertsen die op boerderijen in Denemarken zijn gefokt op mensen.

Terwijl Britse burgers en permanente inwoners in het VK mogen reizen, moeten ze zichzelf twee weken na aankomst isoleren - samen met alle anderen in hun huishouden.

In een andere ongekende beslissing is de regel evenzeer van toepassing op piloten als op cabinepersoneel. Het effect is dat de kinderen van de cockpitbemanning gedurende veertien dagen niet naar school kunnen gaan, terwijl de partners niet naar het werk kunnen.

Ryanair heeft de heer Shapps opgeroepen om de zogenaamde 'idiote quarantainebeperkingen voor vliegtuigbemanningen' ongedaan te maken. vluchten van en naar Denemarken ".

Een woordvoerder van een luchtvaartmaatschappij zei:" We zijn op korte termijn geïnformeerd door het Britse Ministerie van Transport [DfT] dat onze bemanning geen vluchten van / naar Denemarken kan uitvoeren zonder 14 dagen quarantaine bij terugkeer naar het VK, ondanks het feit dat ze het vliegtuig nooit verlaten tijdens hun 25 minuten durende ommekeer op de luchthaven van Kopenhagen.

“We hebben vanmorgen beroep aangetekend tegen deze ongegronde beslissing bij de DfT en legden uit dat daar is geen wetenschappelijke basis voor een dergelijke 14-daagse quarantaine van vliegtuigbemanningen, maar we kregen te horen dat de minister van Transport Grant Shapps deze beslissing had genomen en dat deze niet kan worden gewijzigd.

"We hebben daarom geen andere keuze dan alle vluchten te annuleren naar / van Denemarken met onmiddellijke ingang tot deze bizarre en ongegronde 14-dag De quarantaine van vliegtuigbemanningen is verwijderd.

“De cockpitbemanningen van Ryanair zijn actief sinds 1 juli, met gezichtsmaskers enz., in volledige overeenstemming met alle gezondheidsrichtlijnen van de EU en in meer dan vier maanden van vliegen is er geen geval geweest van De bemanning van Ryanair heeft het Covid-virus aan boord van een vliegtuig opgevangen of doorgegeven. ” € ¨

De annuleringen begonnen onmiddellijk. De vertrek van zaterdag van Manchester en Stansted naar Kopenhagen en terug werd aan de grond gehouden.

"We bieden onze oprechte excuses aan onze getroffen klanten aan voor deze opgelegde annuleringen in de komende dagen, die buiten de controle van Ryanair liggen", aldus de woordvoerder.

"We zullen blijven samenwerken met de Britse regering en de DfT om hen aan te moedigen af ​​te zien van deze ongegronde en niet-wetenschappelijke beperking van vliegtuigbemanningen."

Er zijn zitplaatsen beschikbaar voor de Ryanair-vlucht van donderdag van Stansted naar Kopenhagen voor £ 10.

British Airways voerde haar eerste vlucht uit van Kopenhagen naar Heathrow, maar annuleerde de resterende twee vluchten van zaterdag vanuit de Deense hoofdstad.

BA heeft toekomstige vluchten tussen Heathrow en Kopenhagen tot 16.00 uur geannuleerd. Op zijn vroegst in november.

Er wordt aangenomen dat ministers actie hebben ondernomen vanwege ernstige bezorgdheid over de "significante onbekenden" rond de nieuwe mutatie van Covid-19.

De verklaring van de DfT in de De vroege uren van zaterdagochtend luidden: “De regering h zoals dringend gereageerd op de laatste ontwikkelingen door een aantal maatregelen in te voeren.

“Het besluit om snel te handelen volgt op de vrijgave van verdere informatie van gezondheidsautoriteiten in Denemarken die melding maken van wijdverbreide uitbraken van coronavirus in nertsenkwekerijen, met een variant van het virus verspreidt zich naar sommige lokale gemeenschappen. ”

Lees meer

Het reisverbod in Denemarken leidt tot verplichte quarantaine voor cockpitpersoneel

Ryanair: £ 1 miljard winst verandert in £ 180 miljoen verlies, verwacht 75 % minder passagiers

Denemarken: reisverbod voor niet-Britse aankomsten naar het VK vanwege nertsmutatie

Meer dan 200 mensen hebben nertsengerelateerd coronavirus in Denemarken