Sony investeert $ 200 miljoen meer in epische games als onderdeel van een financieringsronde van $ 1 miljard

13 Apr 2021

Sony investeert $ 200 miljoen meer in epische games als onderdeel van een financieringsronde van $ 1 miljard

Sony Group heeft nog eens $ 200 miljoen geïnvesteerd in Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite en de Unreal Engine die steeds vaker wordt gebruikt in Hollywood-productie, als onderdeel van een financieringsronde van $ 1 miljard voor het bedrijf.

Epic zei dat de nieuwe financiering het waardeert op $ 28,7 miljard. Het voegde eraan toe dat het bedrijf "nog steeds slechts één categorie van gewone aandelen uitstaat, en CEO Tim Sweeney blijft de controlerende aandeelhouder van het bedrijf."

De deal komt nadat Sony vorig jaar een minderheid van $ 250 miljoen had verworven. belang in Epic Games. Sony "heeft een aanvullende strategische investering van 200 miljoen dollar gedaan in Epic via zijn volledige dochteronderneming, Sony Corporation of America", zei het conglomeraat in een regelgevingsdossier. "Door de toch al nauwe relatie tussen de twee bedrijven te versterken door middel van deze extra investering, zal Sony de inspanningen van de bedrijven van de Sony Group om samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken die leiden tot nieuwe waardecreatie, verder stimuleren en ernaar streven om de bedrijfsuitbreiding op het gebied van entertainment te versnellen." / p>

En het bedrijf benadrukte: "Deze extra investering zal naar verwachting geen materiële impact hebben op de geconsolideerde financiële resultaten van Sony voor het boekjaar dat eindigt op 31 maart 2022."

Andere investeerders in Epic's nieuwe financieringsronde omvat Appaloosa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research, GIC, fondsen en rekeningen geadviseerd door T.Rowe Price Associates, Ontario Teachers 'Pension Plan Board, fondsen en rekeningen beheerd door BlackRock, Park West, KKR, AllianceBernstein, Altimeter, Franklin Templeton en Luxor Capital.

"We zijn onze nieuwe en bestaande investeerders dankbaar die onze visie voor Epic en de Metaverse ondersteunen", aldus Sweeney. "Hun investering zal ons helpen om ons werk rond het bouwen van verbonden sociale ervaringen in Fortnite, Rocket League en Fall Guys te versnellen, terwijl game-ontwikkelaars en makers de mogelijkheid krijgen met Unreal Engine, Epic Online Services en de Epic Games Store."

" Epic blijft revolutionaire ervaringen bieden door hun reeks geavanceerde technologieën die videomakers ondersteunen in gaming en in de digitale entertainmentindustrie ”, aldus Kenichiro Yoshida, voorzitter, president en CEO van Sony Group. “We zijn verheugd om onze samenwerking te versterken om nieuwe entertainmentervaringen te bieden aan mensen over de hele wereld. Ik ben er sterk van overtuigd dat dit aansluit bij ons doel om de wereld te vullen met emotie, door de kracht van creativiteit en technologie. "