Sophia Bush demonstreerde een slimme manier om zijplanken nog meer te laten verbranden

28 Jan 2021

Sophia Bush demonstreerde een slimme manier om zijplanken nog meer te laten verbranden

Vorige week deed Sophia Bush ons versteld staan ​​door enkele slopende, verzwaarde hamstring-krullen te overwinnen met haar trainer Ben Bruno. Nu is ze er weer mee bezig, maar deze keer schudt ze de boel flink door elkaar met een paar serieus moeilijke zijplanken.

In een video die op Bruno's Instagram-pagina wordt gepost, wordt Bush gezien met een zijplank op haar rechterkant terwijl ze tegelijkertijd 10 herhalingen van gewogen borstdrukken met haar linkerarm doet. "@sophiabush verplettert deze zijplanken, wat een geweldige maar super uitdagende kernoefening is die je kunt doen met minimale uitrusting", schreef de trainer in het bijschrift. (Gerelateerd: waarom zijplanken in feite de beste schuine oefening ooit zijn)

Bekijk dit bericht op Instagram

Bruno deelde vervolgens de voordelen van deze eenvoudige, maar toch effectieve oefening. "Het is ook geweldig voor het trainen van schouderstabiliteit", vervolgde hij. "Haar vorm is geweldig, en ik ben net zo onder de indruk dat ze een hele minuut zonder te klagen ging, wat zeker een record is," grapte hij. (Gerelateerd: eenvoudige schoudertraining thuis met halters)

Op het eerste gezicht lijkt de beweging misschien gemakkelijk genoeg, maar als je de video bekijkt, zie je Bush zichtbaar trillen aan het einde van haar set. Om duidelijk te maken hoe zwaar deze training werkelijk is, heeft Bruno ook een video gedeeld van NBA-speler Bradley Beal die dezelfde oefening doet met hetzelfde gewicht van vijf pond. Beal vordert de beweging door zijn bovenbeen op te tillen, maar niet zonder veel moeite. Slechts een paar seconden na het begin van de clip, lijkt het duidelijk dat Beal zich inspant en het grootste deel van zijn kracht gebruikt om de herhalingen eruit te slaan. Hij kreunt zelfs als Bruno hem vraagt ​​er nog een paar uit te pompen dan oorspronkelijk gepland. "Gezien het feit dat hij een van de beste atleten is die ik ooit ben tegengekomen in de gewichtsruimte, geeft het je een idee van hoe moeilijk dit is", schreef de trainer. (Een onfeilbare manier om je planksterkte te verbeteren? Door onze 30-daagse plankuitdaging aan te pakken.)

Als je deze beweging thuis wilt proberen, raadt Bruno aan om klein te beginnen. 'De meesten van jullie zouden de eerste moeten doen', schreef hij, eraan toevoegend dat de variatie van Beal je gewoon iets geeft om naartoe te werken als je de variatie van Bush eenmaal onder de knie hebt. Maar hoe je deze beweging ook probeert, vorm is de sleutel, deelde Bruno. "In beide varianten wil je ervoor zorgen dat je een rechte lijn aanhoudt vanaf de ondervoet helemaal door het hoofd en het lichaam zo stil mogelijk houdt terwijl je drukt", legt hij uit. "Als je thuis traint (of zelfs als je dat niet doet), probeer deze dan eens."

Op zoek naar meer manieren om je kerntrainingen te verbeteren? Bekijk deze 16 buikspieroefeningen die je gegarandeerd een branderig gevoel geven.