Stardust: de biopic van David Bowie met Johnny Flynn in de hoofdrol zal dit jaar in het VK worden uitgebracht

09 Nov 2020

Stardust: de biopic van David Bowie met Johnny Flynn in de hoofdrol zal dit jaar in het VK worden uitgebracht

Stardust, de ongeautoriseerde biopic over het leven van David Bowie, zal in 2020 in het VK verschijnen.

De film speelt Lovesick-acteur en muzikant Johnny Flynn als Bowie en speelt zich af in 1971, kort voor zijn Ziggy Stardust-tijdperk.

Zoals gemeld door Variety, heeft de Britse distributeur Vertigo Releasing de Britse rechten op de film veiliggesteld en zal deze voor het einde van het jaar uitbrengen. Dit volgt op zijn debuut in de VS, dat op 25 november zal plaatsvinden.

Ondanks een indrukwekkende cast met onder meer Marc Maron en Jena Malone, heeft Stardust tot dusver niet de beste start gehad.

In oktober werd de trailer van de film eindelijk uitgebracht en veroorzaakte een gemengde reactie van Bowie's fans, van wie velen zeiden dat Flynn niet "minder op" de "Starman" -zanger kon lijken.

'Deze man lijkt in niets op Bowie. Het is gewoon een man die een Halloween-kostuum van David Bowie draagt. Serieus, er zijn tal van andere manieren om zijn nalatenschap te vieren en geen biopic te maken, ”schreef een commentator.

Veel van de kritiek op de film komt voort uit de ongeautoriseerde aard ervan.

Bowie heeft altijd de wens geuit om geen film over zijn leven te laten maken, wat betekent dat Stardust is gemaakt zonder goedkeuring van de familie en het landgoed van de overleden kunstenaar.

Als gevolg hiervan hebben de trailer en film niet de rechten om Bowie's muziek te gebruiken, wat volgens sommige fans het project een ongemakkelijk gevoel gaven.

“Hoe maak je in vredesnaam een ​​David Bowie-film zonder muziek, zonder emotie en zonder leven of persoonlijkheid? Wie heeft dit laten maken? " één fan ondervraagd.

Lees meer

I'm a Celebrity ruilt de jungle in voor een kasteel - kan het werken?

Gillian Anderson is buitengewoon als Thatcher in The Crown

Hoe gendergeruilde sprookjes vrouwenhaat onthult in klassieke verhalen