Vettel staat open voor het idee van raceauto's tegen F1-rivalen

04 Oct 2020

Vettel staat open voor het idee van raceauto's tegen F1-rivalen

Sebastian Vettel zou graag de kans krijgen om met zijn Formule 1-rivalen te racen in een sedan-autorace, maar hij vreest dat de tijden dat coureurs verschillende auto's uitproberen 'voorbij' zijn.

F1 keert volgend weekend terug naar de Nurburgring voor de Grand Prix van de Eifel, maar heeft momenteel geen eenzitter-ondersteuningsraces gepland, waarbij de F2 pas terugkeert in Bahrein en het F3-seizoen in Mugello is afgelopen.

Races voor de Renault Clio Cup en Touring Car Legends-series staan ​​op het programma, maar verder is het schaars.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe circuit hield de Nurburgring in 1984 een beroemde race met 10 F1-wereld kampioenen en een aantal andere Grand Prix-coureurs, die allemaal in Mercedes 190 E-auto's reden.

De race werd gewonnen door de toenmalige Britse F3-kampioen Ayrton Senna, waarmee de Braziliaan drie weken lang een toekomstige ster werd. voor zijn eerste F1-podiumfinish in de Grand Prix van Monaco.

Sindsdien heeft de F1 geen soortgelijk evenement meer gehouden waarin zijn coureurs het opnemen tegen eac andere met identieke machines, maar viervoudig wereldkampioen Vettel stond open voor het idee.

"Dat zou leuk zijn, ik zou er klaar voor zijn", zei Vettel.

"Als we de kans hadden in toerwagens of zoiets, waar we hard tegen elkaar konden racen, weet ik niet of dat de show van de F1-race die daarna volgt misschien te veel in gevaar zou brengen.

" Ik denk dat het leuk zou zijn. Dit is lang geleden, maar tegenwoordig doen we zoveel F1-races, maar het zou leuk zijn om andere races ook in andere auto's te doen.

"Destijds had je veel meer van een verandering in termen van coureurs die rijden in de Formule 1, Formule 2, alles echt, week in week uit.

"Nu is het niveau duidelijk echt heel hoog en concentreer je je op één ding. Ik denk dat het voor ons coureurs leuk zou zijn om te kunnen mixen en ook andere auto's en andere categorieën te kunnen rijden.

"Ik kan ook zien dat het dan een deel van je focus zou wegnemen, en dan is het zou een heel pakket aan argumenten beginnen. Ik denk dat die dagen voorbij zijn. "

Brendon Hartley en Fernando Alonso zijn de enige recente F1-coureurs die evenwichtige taken hebben in de serie met een andere categorie, racen in de World Endurance Championship in respectievelijk 2017 en 2018/19.

McLaren's Carlos Sainz Jr dacht dat het interessant zou zijn om te zien hoe F1-coureurs het deden met dezelfde machines, maar zouden dat alleen willen doen in Grand Prix-machines.

"Ik wil in bijna dezelfde omstandigheden als zij in een Formule 1-auto strijden", vertelde Sainz aan Autosport over het idee van een gelijke machinerace.

"Ik vind niets anders erg. Als coureur wil je altijd zien waar je bent met de snelste auto ter wereld, en dat is een Formule 1-auto.

"Ik wou dat we ooit allemaal dezelfde Formule 1-auto konden hebben, en kijk wie de snelste is. Dat zou de beste of meest eerlijke test zijn. Dat is onmogelijk denk ik.

"Uiteindelijk is F2, F3, rally of wat dan ook anders dan waar we professionals van zijn. We zijn professionele Formule 1-coureurs en we zijn experts in rijden met de snelste auto's ter wereld.

"Dus wat ik zou willen vergelijken met de andere 19, is om gewoon dezelfde Formule 1-auto te nemen en te kijken wie zich het snelst kan aanpassen en te zien wie de snelste is."