Vluchten en schepen van Denemarken naar Engeland zijn verboden vanwege de vrees voor het coronavirus

08 Nov 2020

Vluchten en schepen van Denemarken naar Engeland zijn verboden vanwege de vrees voor het coronavirus

Vliegtuigen en schepen die rechtstreeks vanuit Denemarken reizen, en de bijbehorende vracht, zullen niet langer kunnen landen of aanmeren in Engelse havens.

De nachtelijke verhuizing werd gemaakt als reactie op de vrees voor een nieuwe coronavirus-mutatie van nertsen gefokt op Deense boerderijen en wordt overgedragen op mensen.

Reizigers uit Denemarken verloren vrijdag in de vroege uren van de vrijdag de Britse quarantainevrijstelling. Dit werd op zaterdag gevolgd door een ongekend regelrecht verbod op niet-Britse reizigers uit Denemarken - en de eis dat de cockpitbemanning die van daaruit arriveerde, zichzelf moest isoleren.

In de derde opeenvolgende aankondiging in de vroege ochtend, heeft het ministerie van voor Transport (DfT) heeft strengere regels opgelegd dan voor enig ander land.

De verklaring luidde: "Passagiersvliegtuigen en -schepen die rechtstreeks vanuit Denemarken reizen, en begeleidende vracht, zullen niet langer kunnen landen of aanmeren in Engelse havens. ”

Vrachtwagenchauffeurs die de afgelopen twee weken vanuit of door Denemarken hebben gereisd, mogen Engeland niet meer binnen tenzij ze in het VK wonen.

De gedelegeerde administraties in Schotland , Wales en Noord-Ierland zullen naar verwachting volgen.

De DfT zegt dat het uitgebreide reisverbod een reactie is op "gezondheidsautoriteiten in Denemarken die melding maken van wijdverbreide uitbraken van coronavirus op nertsenkwekerijen, met een variant van het virus zich verspreiden naar enkele lokale gemeenschappen ".

Maar de Deense buitenlandse min ister, Jeppe Kofod, heeft vraagtekens gezet bij de reactie van het VK. In zorgvuldige diplomatieke taal noemde hij het reisverbod zaterdag "drastisch".

In een verklaring zei de heer Kofod: "De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt geen beperkingen aan op internationale reizen in deze situatie en erkent de stappen ondernomen door de Deense autoriteiten. "

" We doen momenteel contact om ervoor te zorgen dat alle relevante informatie wordt gedeeld met de Britse autoriteiten. "

Het reisverbod en uitgebreid zelfisolatie vereisten zullen na een week worden herzien.

Het nieuwe vliegverbod is alleen van toepassing op SAS, die normaal gesproken tussen Kopenhagen en Londen Heathrow vliegt.

British Airways, Ryanair en Loganair hebben gisteren vluchten aan de grond gezet tussen Denemarken en het VK.

De laatste stap van de regering is dat de NHS en Public Health England nieuwe instructies hebben uitgevaardigd voor de behandeling van patiënten die de afgelopen twee weken in Denemarken zijn geweest.

Niet- een dringende behandeling moet worden uitgesteld, terwijl noodgevallen geïsoleerd moeten worden gehouden van andere patiënten.

Lees Meer

Ryanair verwerpt 'idiote' vliegtuigbemanningen quarantainebeperkingen van Denemarken

Denemarken: reisverbod voor niet-Britse aankomsten naar het VK vanwege nertsmutatie

Wereldgezondheidsleiders bestuderen het risico van nertsen boerderijen die virussen naar mensen verspreiden