Zoe Lister-Jones wilde een transgendervrouw casten in de remake van The Craft

08 Nov 2020

Zoe Lister-Jones wilde een transgendervrouw casten in de remake van The Craft

Zoe Lister-Jones wilde dat een transgendervrouw deel uitmaakte van haar heksencoven in de remake van The Craft.

De 38-jarige actrice en filmmaker, die de reboot / het vervolg leidde van de film uit 1996, onthulde dat ze wilde dat haar vrouwelijke hoofdrolspelers zo divers mogelijk waren om de huidige samenleving te weerspiegelen.

"Toen ik het script schreef, wilde ik dat een van onze covenleden een transvrouw zou zijn, omdat ik denk dat elk soort feminisme dat de stemmen van transvrouwen uitsluit, geen feminisme is", zei ze tegen Vogue.

Lister-Jones riep de hulp in van LGBTQ-organisatie GLAAD om haar te adviseren over het personage en de cast van trans Latina-actrice Zoey Luna om Lourdes in de film te spelen.

"Ik wilde heel graag om een ​​nieuw verhaal te vertellen dat leefde in de verpakking van het origineel ... 'legde ze uit. "Ik noem het altijd een nieuwe voorstelling, maar er zijn mensen geweest die het een voortzetting hebben genoemd."

En ze gelooft haar kijk op de cultklassieker waarin Robin Tunney, Neve Campbell, Rachel True oorspronkelijk speelde. en Fairuza Balk, is van vitaal belang om een ​​generatie vrouwen in de VS te helpen tijdens het presidentschap van Donald Trump.

“Sinds het presidentschap van Trump is het idee van vrouwen als heksen en vrouwen in de gemeenschap als covens nog meer een begrip geworden. een deel van ons vocabulaire en niet voor niets, "deelde Lister-Jones." Nooit hebben we te maken gehad met zo'n brutaal vrouwonvriendelijk leiderschap, en ik denk dat dat ook een grote stimulans voor mij was om dit verhaal te schrijven. "